Bouterse gaat met airbus SLM via Kenia naar Beijing
18 Jun 2013, 06:00
foto


President Desi Bouterse gaat met de airbus van de SLM naar Beijing, China. De andere opties blijken niet ideaal. Aanvankelijk zou het staatshoofd via Brazilië naar Afrika reizen en vandaar uit naar China. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei eerder aan Starnieuws dat het hoogseizoen is en dat de airbus niet gebruikt zou worden. Er zijn diverse mogelijkheden bekeken, maar ze waren niet werkbaar.

Wanneer het toestel van de SLM vrijdag van Amsterdam komt, zal de vlucht terug niet worden uitgevoerd. Starnieuws verneemt dat de passagiers overgeboekt zullen worden op een vlucht die zaterdag met een ingehuurd toestel zal worden uitgevoerd. De vlucht van vrijdagavond naar Schiphol wordt gecanceld.

Alle lijnvluchten naar en van Amsterdam zullen met een ingehuurd toestel worden uitgevoerd. De airbus blijft in Beijing, waar de president via Kenia naartoe vliegt. De afstand van Paramaribo naar Nairobi is 10.242 km. Een normale vlucht naar Nairobi zou ongeveer 12 uur 44 minuten duren als uitgegaan wordt van een normale vluchtsnelheid van een commerciële lijnvlucht die gemiddeld zo’n 805 kilometer per uur vliegt. De afstand van Nairobi naar Beijing is 9.213 km. Een normale vlucht van Nairobi naar Beijing zou ongeveer 11 uur 27 minuten duren, als uitgegaan wordt van een vluchtsnelheid van een commerciële lijnvlucht. De airbus kan ruim 13.700 kilometer afleggen zonder tussenlanding.

De presidentiële delegatie vertrekt zaterdag uit Suriname. In Beijing zal Bouterse op 26 juni een onderhoud hebben met de Chinese leider Xi Jinping. Een dag later is de president de keynote speaker op een vredesconferentie die door de universiteit van Beijing voor een wereldforum wordt gehouden. Op 29 juni moet Bouterse in Nicaragua zijn voor het bijwonen van de Petro Caribe-summit van staatshoofden.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July