Santokhi: NF komt met presidentskandidaat tegen Bouterse
19 Jun 2010, 11:37
foto


VHP-topper Chandrikapersad Santokhi zegt dat het Nieuw Front met een tegenkandidaat komt als Desi Bouterse officieel wordt voorgedragen door de Mega Combinatie. "Wij hebben principiële bezwaren tegen de heer Bouterse als presidentskandidaat. Wij erkennen dat Mega Combinatie als grootste uit de bus is gekomen. Maar electorale winst behalen, houdt niet in dat je president kan worden". Dit zei Santokhi in het Radio 10 programma '90 Seconden', verzorgd door Steven van Frederikslust.

Santokhi legt uit dat een president "het gezicht is van de natie Suriname, nationaal en internationaal. Het staatshoofd moet juridisch, sociaal-maatschappelijk gedragen worden". De politicus zegt dat toetsing plaatsvindt van functionarissen die worden voorgedragen. "Het Nieuw Front/VHP heeft de toetsing gedaan en vindt dat Bouterse niet acceptabel is als president. Dat is ons standpunt en daar zullen we niet van afwijken", benadrukt Santokhi. Als Bouterse de officiële kandidaat wordt, voelt het Nieuw Front zich verplicht om een tegenkandidaat te presenteren. "Want anders is er geen keuzemogelijkheid, terwijl wij bezwaren hebben tegen de persoon van Bouterse als presidentskandidaat", benadrukt Santokhi.

Hij wijst erop dat de Mega Combinatie de VHP en het Nieuw Front gevraagd heeft om een samenwerking. "Dan kan je niet stellen dat er niet gesproken mag worden over de presidentskandidaat. Een samenwerking gebeurt op basis van gelijkwaardigheid", aldus Santokhi. De Mega Combinatie zegt dat de deur nog steeds open staat voor coalitievorming met de VHP. Hierop antwoordt Santokhi: "Onze voorwaarden zijn bekend. Als deze geaccepteerd worden, zijn wij bereid samen te werken", zegt Santokhi.
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August