United Business beurs stimuleert ondernemerschap
22 Mar 2013, 22:15
foto
Vicepresident Robert Ameerali krijgt een magazine aangeboden van Edward Lee, uitgever van United Business Magazine. (Foto: Wilfred Leeuwin)


In de beurshal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) werd vrijdagavond de tweede editie van de ‘United Business beurs’ geopend door vicepresident Robert Ameerali. Naast ondernemerschap wordt ook het toerisme op de beurs benadrukt.

“De beurs is een mix van “business, lifestyle en innovatie”, zegt Gilbert van Dijk, directeur van het Suriname Business Development Center, een werkarm van het Suriname Business Forum. De beurs wordt samen met United Business Magazine en Zajofa georganiseerd. Het is volgens Van Dijk een unieke beurs waar binnen- en buitenlandse ondernemingen hun diensten en goederen kunnen positioneren. De beurs moet volgens hem dan ook bijdragen aan een verhoogd niveau van ondernemen.

Nieuwe dimensie
Ameerali onderstreept dat met de beurs een nieuwe dimensie van ondernemerschap wordt ingezet. Hij wijst er op dat de meeste beurzen gericht zijn op de consument. “Er wordt nu gefocust op partnerschappen. We gaan over tot acties in het zakendoen waarbij vooral gekeken wordt naar groei”. Volgens de bewindsman is de beurs ook een goede gelegenheid voor de consument, de fabrikant, de ondernemer én de overheid om kennis te maken met mogelijkheden die er zijn. Van Dijk zegt dat nu het goed gaat met Suriname, het belangrijk is dat naar het bedrijfsleven wordt geluisterd. Er zal volgens hem een nieuwe manier van ondernemen gecreëerd moeten worden.

Van Dijk stelt dat deze tweede editie van de United Business Beurs nu al een groot succes genoemd mag worden. Negentig participanten doen mee aan de beurs. Dit is het dubbele van de eerste editie. Vooral jonge ondernemers maken goed gebruik van deze beurs. Edward Lee, uitgever van het United Business Magazine, vindt het houden van zo een beurs de moeite waard. Dagelijks worden inleidingen verzorgd over ondernemerschap. Volgens Lee zijn er tal van attracties om ook het grote publiek te bereiken. De beurs zal dit jaar drie dagen duren.
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August