Oemar, ondervoorzitter VHP, overgelopen naar NDP
19 Jul 2012, 07:50
foto
Soeciel Oemar op het NDP-podium woensdagavond op Leiding in Wanica. Naast hem Vijay Chotkan en assembleelid Amzad Abdoel.


Een maand geleden ontkende Soeciel Oemar, ondervoorzitter van de VHP, nog de geruchten dat hij zou overlopen naar de Nationale Democratische Partij (NDP). Woensdagavond was hij op de vergadering van de paarse partij op Leiding 20 en is officieel toegetreden tot deze politieke organisatie. Hij sprak de NDP-achterban toe. Oemar zegt aan Starnieuws dat hij niet over één nacht ijs is gegaan.

Assembleelid Amzad Mohamed Abdoel bevestigt tegenover Starnieuws dat Oemar toegetreden is tot de NDP gisteravond. "Hij heeft geen religie als reden opgegeven", zegt Abdoel. Oemar heeft meegedeeld onder indruk te zijn van de economische ontwikkelingen die de regering te weeg heeft gebracht. Oemar die arts is, is ook zeer te spreken over de ontwikkelingen op het gebied van volksgezondheid. Hij wil zich sterk maken voor een agrarisch fonds en medische voorziening voor agrariërs.

Niet oprecht
Op 1 juli verwelkomde de NDP Vijay Chotkan en Romeo Jokhoe. Toen werd al druk gespeculeerd dat Oemar ook een van de overlopers zou zijn. Zover kwam het toen niet. De man die in Wanica de NDP-kar moet trekken, ondervoorzitter Rabin Parmessar, zei dat er nog verrassingen in petto zijn.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Oemar niet oprecht is. Al een hele tijd participeert hij niet in activiteiten van de VHP en heeft zich ziek gemeld. Intussen blijkt hij gewoon naar de NDP overgelopen te zijn. "Ik wens hem veel succes toe. Maar hij is een van de redenen waarom ik niet in dit bestuur van de VHP zitting wilde nemen", zegt Gajadien.
Advertenties