DSB krijgt US$ 5 miljoen handelskrediet
12 Apr 2012, 17:30
foto
DSB-topper Sigmund Proeve schudt Jun Zhang, Regional Manager Caribisch gebied van de IFC. De president van de CBvS, Gillmore Hoefdraad, kijkt toe. (Foto: Raoul Lith)


De Surinaamsche Bank (DSB) krijgt een handelskrediet van US$ 5 miljoen dollar van de International Finance Corporation (IFC). De bank is, na een selectieprocedure, in aanmerking gekomen voor deze lening. DSB ondertekende vandaag het Global Trade Finance Programma (GTFP) overeenkomst. Met dit project wordt de financiering van internationale handelsprojecten vergemakkelijkt waardoor de lokale economische ontwikkeling gestimuleerd kan worden.

DSB treedt met deze overeenkomst toe tot een netwerk van enkele honderden banken in de wereld. “Wij hebben als Surinaamsche Bank de gelegenheid nu om op een heel goede manier onze dienstverlening uit te breiden en de kwaliteit daarvan te verbeteren”, zegt Sigmund Proeve, de topman van DSB. “Dit programma maakt het voor ons als commerciële bank nu mogelijk om de kosten van internationale betalingsverkeer, van import of export, goedkoper te maken”, merkt Proeve op.

Eerste initiatief
Samen met Jun Zhang, Regional Manager Caribisch gebied van de IFC, ondertekenden Proeve de overeenkomst in de Garden House van DSB, onder toezicht van de president van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad.

IFC is een onderdeel van de Wereldbank Groep, het grootste globale ontwikkelingsinstituut, dat zich uitsluitend richt op instanties die niet volledig in handen zijn van de overheid. De IFC werd opgericht in 1956 en telt 183 landen, die collectief het beleid bepalen. Suriname werd in september 2011 de 183ste lidstaat van dit instituut. De overeenkomst met DSB is het eerste initiatief van een onderdeel van de Wereldbank Groep in Suriname.
Dankzij deze deelname kan DSB kleine en middelgrote ondernemingen in belangrijke export- en importsectoren meer oplossingen bieden voor handelsfinanciering.

Martina Akiemboto

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May