Sport- en Jeugdzaken: Atleet de dupe geworden
10 Apr 2012, 17:40
foto


Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is niet te spreken over dat de onenigheid binnen de Surinaamse Atletiekbond (SAB) op de Carifta Games te merken is. Het ministerie roept in een verklaring de partijen op om terstond in dialoog te treden. Het departement was al bezig met bemiddeling maar de partij Delano Landvreugd heeft zich teruggetrokken.

Het ministerie spreekt met klem tegen dat het blaam treft in deze. Meermalen is partijen erop gewezen dat het de verkeerde kant opgaat. De deelname van de atleten die binnen het project van het ministerie vallen, heeft te maken met een investering die is gepleegd voor de districtskinderen en het traject dat is ingezet door de Cubanen om deze jongeren de kans te geven die ze anders nooit hadden gekregen.

Weer de dupe
Bij de uitzending van deze talentvolle atleten is gewacht op de beslissing of de inschrijvingen voor de Carifta geaccepteerd zouden worden door de organisatie in Bermuda. Toen deze schriftelijke bevestiging binnen was, is op basis van afspraken die gemaakt zijn, de kosten betaald voor alleen de atleten die in het project zitten van het ministerie, aldus de verklaring.

Het ministerie vindt het erg dat de Surinaamse atleet weer de dupe is geworden van wat simpel genoeg een ‘mensenprobleem’ genoemd kan worden. Het is nog meer betreurenswaardig wanneer Suriname, via de atleet Miguel van Assen (AV Marwina) op het onderdeel verspringen, hierdoor een zilveren medaille is onthouden.

Gênant gedrag
Het is absoluut niet goed te praten wat er in Bermuda tijdens de Carifta junioren kampioenschappen is gebeurd en zeker niet tegen de achtergrond dat ons land via de president van de republiek Suriname het voorzitterschap bekleedt van Caricom, zegt het ministerie.

Indien partijen dit voor ogen hadden gehouden, zou het mogelijk gênant gedrag van Suriname voorkomen kunnen worden. "Het is nu meer dan duidelijk dat een oplossing moet komen in de situatie binnen de SAB. Niet morgen, maar vandaag", zegt de verklaring. Het ministerie roept partijen op tot dialoog en de zaak op een volwassen en eerlijke manier op te lossen in het belang van de (jonge) atleet die al genoeg benadeeld is.
Advertenties