Regering erkent dorpsbestuur Powakka
05 Mar, 22:13
foto
Minister Gracia Emanuel samen met het gekozen bestuur van Powakka. Kapitein Sergio Sabajo en de basja's hebben hun beschikkingen in ontvangst genomen.


Kapitein Sergio Sabajo van Powakka heeft officieel zijn beschikking ontvangen als dorpshoofd. Ook de basja's  hebben hun beschikkingen gekregen. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft hiermee klaarheid gebracht in het dispuut dat ontstaan was in het dorp.

De minister gaf aan dat het besluit om de beschikkingen aan het bestuur te overhandigen is genomen ondanks de rechtszaak nog gaande is, meldt de Communicatiedienst Suriname. Na het vonnis zal de regering weer bij elkaar komen. Zij sprak de hoop uit dat het werk gezamenlijk aangepakt zal worden. “Het gaat ten slotte om de ontwikkeling van de gemeenschap aldaar”, stelde de minister.

Kapitein Sabajo én Muriel Fernandes, voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) spraken hun erkentelijkheid uit aan de regering. “Het is een lange weg geweest, maar we kunnen nu ten minste aan de slag gaan. Het is niet makkelijk, maar wij zullen elkaar ondersteunen, zegt Fernandes. Zij benadrukte ook dat politiek en de overheid geen plaats hebben in het intern bestuurlijk proces van de Inheemsen. Zij vertrouwt er wel op dat de overheid een adviserende rol zal spelen naar de Inheemse gezagsdragers toe.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April