SPB stelt alv uit wegens sterfgeval; gemoederen verhit
06 Mar, 01:01
foto


De Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft een belangrijke algemene ledenvergadering (alv) die donderdag gehouden moest worden, moeten uitstellen. De penningmeester Majorie Peer is dinsdag na haar bevalling overleden in het ziekenhuis. De SPB is in rouw en zal op een ander tijdstip de alv houden. Op de vergadering zouden verschillende brandende zaken worden besproken. De maat is vol bij de SPB over het niet nakomen van gemaakte afspraken met de regering.

Het lag in de bedoeling om op de alv de resultaten van twee overlegmomenten met de regering voor te leggen aan de alv. Volgens het bestuur blijkt het ministerie van Justitie en Politie de problemen niet te willen of te kunnen oplossen. Over de gang van zaken is een brief geschreven aan president Chan Santokhi. Aangegeven is dat de leden behoorlijk verhit zijn. De arbeidsrust kan niet worden gegarandeerd.

Brandende kwesties zijn besproken op 21 februari op het Kabinet van de President. Daarna zijn er als uitvloeisel twee overlegmomenten geweest met een cluster van ministers en het Onderhandelingsorgaan van de overheid. Het resultaat van de besprekingen is niet bevredigend, zegt bondsvoorzitter Poetini Atompai in gesprek met Starnieuws. Er zijn geen concrete stappen ondernomen om zaken aan te pakken en gemaakte afspraken worden volgens de bond niet nagekomen.

De SPB vindt dat er een vertragingstactiek wordt toegepast en zaken steeds naar voren worden geschoven, zonder dat de problemen worden aangepakt. De SPB zegt geen arbeidsonrust te willen veroorzaken, maar wil ook geen stiefmoederlijke behandeling. Atompai zegt dat de president per brief op de hoogte is gesteld van de gevoelens die leven bij de politie. Als er niet gehandeld wordt, kan het bestuur niet instaan voor de besluiten die op de alv genomen zullen worden.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April