Debipersad nieuwe voorzitter Suriname Business Forum
05 Mar, 04:54
foto
Voorzitter van SBF, Steven Debipersad, geflankeerd door Armand Zunder en Robert de Clercq.


Steven Debipersad (Anton de Kom Universiteit van Suriname) is gekozen tot voorzitter van het Suriname Business Forum (SBF). Het nieuwe bestuur heeft een zittingsduur van 12 maanden en bestaat verder uit Robert de Clercq, secretaris (ministerie van Financiën & Planning) en Armand Zunder (Ravaksur).

Het streven van het SBF-bestuur is gericht op de verdere creatie van duurzame en innovatieve werkgelegenheid en ondernemerschap in onder meer: Agroprocessing; Business Process Outsourcing; ICT &Toerisme. Internationale veranderingen hebben enorme invloed op de kaders waarbinnen het Surinaams bedrijfsleven moet functioneren, dat vraagt om flexibiliteit. Het SBF zal zich in 2024 sterk maken voor een klimaat waarin Surinaamse ondernemers de kans krijgen om te groeien. Groei betekent meer banen en meer welvaart.

De wet over de instelling van het SBF is op 18 oktober 2006 getekend door president Ronald Venetiaan, met als doel een kansrijk ondernemersklimaat in Suriname te creëren. Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke steunpilaar voor de Surinaamse economie.

In het SBF zijn vertegenwoordigd: de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, de Kamer van Koophandel en Fabrieken, de Ravaksur, de Anton de Kom Universiteit van Suriname, de ministeries van Financiën en Planning, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Landbouw Veeteelt en Visserij.

Het Suriname Business Development Center (SBC) is de werkarm van het SBF en heeft als taak om de business en trade promotion support services te coördineren alsook het uitvoeren van programma’s. Het cocos project welke is uitgevoerd met de International Trade Center is één van recente successen van het SBC. De directeur van het SBC is Gilbert van Dijk.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April