ABOP: Niemand gebaat bij onrust
17 Feb 2023, 22:02
foto


"Ons geliefd Suriname heeft aan onrust geen boodschap." De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) zegt dat zij met grote ontsteltenis kennis heeft genomen van de vernielingen en plunderingen die zich vandaag hebben voorgedaan in de binnenstad.

Handelingen die buiten het kader van vreedzame betoging vallen en leiden naar burgerongehoorzaamheid kunnen niet worden geaccepteerd en worden door de partij uitdrukkelijk afgekeurd, zegt de ABOP in een verklaring. "Het is betreurenswaardig dat juist bij De Nationale Assembleé, bij het huis van het volk,  vernielingen zijn aangericht."

Ook het feit dat leden van de gewapende machten en burgers verwondingen hebben opgelopen is volgens de ABOP niet goed te praten. Ook bedrijven zijn het slachtoffer geworden van de escalatie van wat een vreedzame betoging zou moeten zijn.

De ABOP doet een beroep op eenieder in de samenleving om het hoofd koel te houden. Zij roept de regering op om alle haar ten dienste staande middelen te gebruiken om de democratie en rechtstaat te bewaken. "Wij moeten beseffen dat bij onrust niemand gebaat is."

De partij die wordt geleid door vicepresident Ronnie Brunswijk, zegt dat zij spoedig wenst over te gaan tot de orde van de dag en dat de weg naar duurzame ontwikkeling wordt gecontinueerd. Bovenal hoopt de partij dat de regering "in deze moeilijke tijd van economische crisis, de minderdraagkrachtigen bedenkt."

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April