Transvaal met 4-0 ten onder tegen Robinhood
20 Jan 2020, 14:07

De klassieker Robinhood tegen Transvaal eindigde zondag in het Frank Essed Stadion in een zware teleurstelling voor Transvaal. De groen-witte formatie die vorige week nog zijn 99e verjaardag vierde, ging met 4-0 ten onder. De ruststand in deze ontmoeting was 2-0.

De reacties van de supporters bij Transvaal sprak boekdelen. Al vóór het laatste fluitsignaal liepen enkelen teleurgesteld het stadion uit. De grote investeringen van sponsor Rudisa wegen niet op tegen de prestaties die op het veld geleverd worden. Anderen zijn nog sceptisch en menen dat de competitie nog te jong is om consequenties te verbinden aan het verlies bij de club, waar toptrainer Kenneth Jaliens de scepter zwaait. De testcase was reeds enkele dagen te voren toen beide ploegen in het kader van de Voorwaarts Jubileum Cup tegenover elkaar stonden. Toen won Robinhood met het minimale verschil van 1-0.

Zondag pakte het echter heel anders uit. Transvaal met een nogal behoorlijk spelers arsenaal en een u-20 jeugdkampioen kweekvijver, werd  met de feiten op de neus gedrukt. Robinhood kwam in de 31e minuut reeds op voorsprong. Via rechts kwamen de ploeg goed opzetten, de bal werd teruggelegd waar de Braziliaan Juari Miranda die met een goed schot 1-0 aantekende. Kort vóór rust werd de voorsprong vergroot toen na mooi combinatiespel Roché Rosebel de bal via een diepte pass meenam en scoorde: 2-0.

Na rust was Robinhood toch nog de betere ploeg. De doelman van Transvaal heeft zijn best gedaan om de score te beperken. Het derde doelpunt bleek een autogoal te zijn. De bal werd in de doelmond slecht uitverdedigd. Rosebel besliste de eindstand op 4-0. Vanuit rechts schoot hij vanuit een moeilijke hoek de bal over de doelman heen het net in.

Robinhood heeft met deze overwinning evenals landskampioen Inter Moengo Tapoe een 100% winstreeks. Uit de vier gespeelde wedstrijden heeft de ploeg 12 competitiepunten en staat pal naast Inter aan top. Transvaal heeft van de vier wedstrijden 5 competitiepunten. De ploeg bezet de 7e plaats in deze eerste divisie competitie van de Surinaamse Voetbal Bond.