Inter Moengo Tapoe zet winstreeks voort
19 Jan 2020, 14:41

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT), heeft gisteren in het Ronnie Brunswijk stadion de winstreeks voorgezet. In een stadsderby tegen Notch was de score 3-2 na 90 minuten spelen. De ruststand in deze ontmoeting was 2-2.

Het werd een heel spannende en enerverende ontmoeting waarbij beide ploegen strijd hebben geleverd en aantrekkelijk voetbal hebben laten zien. Toch was het IMT die op sublieme wijze de comeback maakte. Notch was de thuisspelende ploeg en had ook de meeste supporters achter zich. Heel vroeg in de ontmoeting kwam de club op een 2-0 voorsprong. De Trinidadiaan in dienst van Notch, Haile Beckles, nam beide doelpunten die binnen 15 minuten werd gemaakt voor zijn rekening. De defensie van IMT ging bij deze doelpunten ook niet vrij uit.

Inter kwam stapvoets terug in de wedstrijd. Kort vóór rust domineerde de landskampioen in het spel. Uit een dekkingsfout kon Wensley Christoph van dichtbij de eerste aansluitingstreffer scoren. Dichtbij het einde van de eerste helft was het Romeo Kastiel die uit een voorzet de gelijkmaker, uit een voorgetrokken bal op links, prachtig in kopte. De jeugddoelman bij Notch Jare Brunswijk, die toch wel een goede wedstrijd speelde, kon slecht na kijken.

In de tweede helft gingen beide ploegen naarstig op zoek naar het winnende doelpunt. Echter dropte het spel van Notch wat hem later ook fataal werd. De winst kon beide kanten opgaan maar het was IMT die voortreffelijker was. Halverwege deze helft nam verdediger Naldo Kwasi een goede loop vanuit rechts. Hij kwam tot de doelmond en met een trap op de bal over de grond bracht bij Inter op voorsprong: 3-2. Dan nog was de wedstrijd niet beslist. De kansen die daarna volgde aan beide kanten bleven echter onbenut waardoor de eindstand ongewijzigd bleef. Inter heeft nu 12 punten uit 4 wedstrijden en gaat aan kon in deze SVB 1e divisie competitie. Notch blijft steken op 3 competitiepunten uit vier wedstrijden.