Chotkan: Kolder-informatie om mij politiek te beschadigen
09 Oct, 00:00
foto
Minister Vijay Chotkan is ontstemd over 'kolder' die verspreid wordt via social media.


Minister Vijay Chotkan (Openbare Werken, Transport en Communicatie) is gebelgd over 'kolder-informatie' die via Facebook wordt verspreid over hem. Beweerd wordt dat hij US$ 663.000 heeft ontvangen als afkoopregeling bij NV Luchthavenbeheer, dat een Staatsbedrijf is. Chotkan zegt aan Starnieuws dat hij een grondig onderzoek laat instellen naar de herkomst van dit bericht, dat compleet niet op waarheid berust. Dit kan ook worden nagetrokken bij NV Luchthavenbeheer, waar hij directeur was tot zijn benoeming als minister in mei dit jaar. 

De bewindsman zegt intussen over drie namen te beschikken van mensen die de informatie op Facebook hebben geplaatst. Hij heeft ook de justitiële autoriteiten ingeschakeld omdat het hier gaat om laster. "Het is de bedoeling om mijn integriteit te schaden om politieke redenen," zegt Chotkan. "Er worden gewoon onwaarheden verkondigd. Het is absoluut niet waar dat ik geld heb ontvangen als afkoopregeling. Ik ben op 16 mei beëdigd als minister en die maand heb ik mijn laatste salaris ontvangen als directeur van NV Luchthavenbeheer," legt de bewindsman uit. 

Er is geen sprake van afkopen van een contract. De minister benadrukt dat het ook absoluut niet waar is dat er stukken liggen bij NV Luchthavenbeheer of op zijn bureau om te tekenen. "Ik ga deze kwestie niet zo laten, want het stoort mij echt. Ik zal de zaak tot de bodem laten uitzoeken. Een groot deel is intussen al duidelijk," deelt Chotkan mee. Hij vindt het zeer onfatsoenlijk dat geprobeerd wordt zijn goede naam en eer te grabbel te gooien. 

De bewindsman zegt niks af te weten van een afkoopregeling. Hij is daar niet op de hoogte van. "Ik heb ook niks ontvangen en ik word niet betaald door NV Luchthavenbeheer. Dit alles kan worden nagetrokken. De onjuiste informatie is alleen maar bedoeld om mij politiek te beschadigen," concludeert de bewindsman. 

Monday 20 January
Sunday 19 January
Saturday 18 January