Bloemen voor succesvolle Carifta-deelnemers
02 May 2019, 22:43
De sporters die in de afgelopen periode hebben deelgenomen aan verschillende Caribbean Free Trade Association (Carifta) kampioenschappen, zijn gehuldigd door minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken. (Foto: S&J/NII)

De sporters die in de afgelopen periode hebben deelgenomen aan verschillende Caribbean Free Trade Association (Carifta) kampioenschappen zijn gehuldigd door minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken (S&J). De ceremonie vond plaats in het gebouw van de Regional Sports Academy (RSA). Het gaat om de 314e Carifta zwemkampioenschappen, de 48ste Carifta atletiekkampioenschappen en de 8ste Carifta junioren schaakkampioenschappen.

De sporters hebben tijdens alle toernooien bijzondere prestaties geleverd. Het Carifta zwemteam heeft 5 medailles in de wacht gesleept. Feranto Stuger behaalde 2 keren een bronzen medaille op de 50m vrijeslag en 50m vlinderslag en de estafetteploeg bestaande uit Ismael Holtuin, Shavar Sedney, Tamar Telting en Doron Churano behaalde 2x een zilveren en een bronzen medaille. Zwemcoach Ruth Bilkerdijk zegt dat de zwemmers die geen medaille hebben gewonnen, wel finale plekken hebben bereikt, waardoor Suriname hoger op de ranking komt te staan.

De atleten Monifa Djoe en en Alicia Grootfaam hebben bij atletiek medailles behaald. Djoe behaalde brons op het onderdeel hink-stap-springen terwijl Grootfaam goud won op het onderdeel kogelstoten.

Tijdens de schaakkampioenschappen hebben onze sporters de meeste medailles in de wacht gesleept.  In de sub categorie: