Suriname wint met 2-0 van St. Kitts & Nevis
23 Mar 2019, 22:31

Suriname heeft vanavond in Concacaf Nation League met 2-0 gewonnen van St. Kitts & Nevis. De ruststand was 1-0 voor Suriname. Gelet op de ervaring die rondloopt bij het Caribische land kon Suriname gerekend worden tot de underdog. Echter hebben de 90 minuten een ander resultaat getoond.

Voor zowel Suriname als St. Kitts & Nevis stond er heel veel op het spel. Geen van beide landen kon zich een verlies permitteren. Suriname begon erg offensief aan de wedstrijd. Na het eerste kwartier echter daalde het tempo. Reële scoringskansen werden niet gecreëerd. In de 22e minuut brak Donnegy Fer goed door tussen enkele verdedigers. Zijn schot ging echter boven het doel. Fer bleef de smaakmaker maar tot doelpunten kwam het niet ondanks een veel betere balpositie.

In de 35e minuut werd Ivenzo Comvalius in het strafschopgebied neergehaald na een goede soloactie. Scheidsrechter Erick Lezama uit Nicaragua besliste anders en gaf geen strafschop. Een minuut later was het raak. Een lange pass richting Stefano (Boeroe) Rijssel werd keurig tot in het strafschopgebied gecontroleerd. De doelman Julian Archibald van Kitts & Nevis kwam uit zijn doel en met een diagonaal schot vanuit links noteerde Rijssel 1-0 voor Suriname. Daarna kreeg Fer na goed combinatiespel de bal dichtbij het strafschopstip. Hij schoot wederom rakelings boven het doel van de gasten.

De tweede helft begon met haast hetzelfde spelbeeld. Een gevaarlijk vrije trap van Anduello Amfoerie op rechts werd door doelman Archibald tot hoekschop verwerkt. Even later kon Ivenzo Comavlius heel mooi tussen twee verdedigers, het tweede doelpunt voor Suriname inschieten: 2-0. Het stadion ging uit zijn dak en wilde meer. Toshiba Henley stelde capatain en doelman Claidel Kohinor van Suriname met een verrassend afstandsschot op de proef. Kohinor was zelfverzekerd en liet niets aan zijde van Suriname door.

Het werd een waar spektakel van een wedstrijd zoals door de technische staf van beide landen werd verwacht. De intensieve voorbereiding van twee weken heeft haar voordeel bewezen voor Suriname. De gasten zijn uitgeschakeld voor Concacaf Gold Cup. Alleen de top tien landen kunnen zich hiervoor kwalificeren. Suriname daarentegen is nog afhankelijk van overige resultaten van landen in de regio. Suriname heeft nu 7 punten terwijl St Kitts & Nevis blijft steken op 6 punten uit vier wedstrijden. De nummer 10 is voor Bermuda uit drie wedstrijden 6 punten terwijl de Dominicaanse Republiek met 7 punten uit 4 wedstrijden op de negende plek staat.

Bondscoach Dean Gorré is zich bewust van de positie van Suriname en hoopt alleen op misstappen van enkele landen om alsnog een kans te maken voor de Gold Cup. Het zal dan voor het eerst in de geschiedenis van het Surinaamse voetbal zijn dat natio de Gold Cup heeft gehaald.