Juridische studenten gaan CCJ-cases bepleiten
20 Mar, 14:20
foto
De studenten Lucretia Olijfveld, Gerrold Adipoera en Ratna Patandin, die namens de Faculteit der Juridische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zullen deelnemen aan de Moot Court 2019 van de Caribbean Court of Justice in Trinidad & Tobago. Uiterst links Shaiesta Nabibaks. (Foto: SPSB)


Een delegatie van de Faculteit der Juridische Wetenschappen vertrekt donderdag naar Trinidad en Tobago voor deelname aan de CCJ Moot Court 2019. Gerrold Adipoera, Lucretia Olijfveld en Ratna Patandin, zijn de afgevaardigden van de faculteit. Zij worden begeleid door Shaiesta Nabibaks. De groep keert op zondag terug naar Suriname.

Nabibaks heeft ook het voorbereidings- en trainingsprogramma gecoördineerd.
In dit programma hebben de studenten vier weken verschillende juridische en andere professionele trainingen en motivatiesessies gevolgd. De selectie van de studenten vond plaats op basis van hun internationale ervaring, zegt de voorlichting van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), die hoofdsponsor is.

De CCJ Moot Court is een jaarlijks terugkerende simulatie van de Caribbean Court of Justice rechtszitting, waarbij studenten van universiteiten uit verschillende Caricom-lidlanden als raadslieden tegen elkaar actuele cases van de CCJ bepleiten. Ze doen op die manier niet alleen praktijkervaring op, maar hebben de kans om ook hun bijdrage te leveren aan de totstandkoming van gedegen uitspraken door de CCJ.

Se afvaardiging wordt deels door de faculteit uit eigen middelen betaald en deels door het bedrijfsleven. De hoofdsponsor, de SPSB heeft de vliegtickets en reisverzekering van de studenten voor haar rekening genomen.