Verdachte in roofmoordzaak krabbelt terug
19 Mar, 22:48
foto


Fanuel D., Melvin A., Milton F., Dion B., Virbian W., Mirtel F., Milton V., Clyde H. en Jurvin B. staan terecht voor de roofmoord op Zyllavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56) vorig jaar op 7 juni op de Krakaweg.

Fanuel D. beweerde maandag op de rechtszitting tegenover kantonrechter Ingrid Lachitjaran dat de politie hem onder druk had gezet. Hij kwam terug op zijn eerder afgelegde verklaringen bij de politie. Volgens deze verdachte had hij geen informatie aan Clyde H. verstrekt om de overval te plegen. De slachtoffers werkten voor hetzelfde bedrijf als Fanuel D. Ook ontkende hij dat hem goud was beloofd.

Bij de politie had deze verdachte verklaard dat Clyde H. hem een avond van tevoren gebeld had voor informatie. De volgende dag speelde hij de informatie door aan hem. Op de rechtszitting kwam Fanuel D. terug op zijn verklaringen.

Kantonrechter Maureen Dayala herinnerde Fanuel D. dat hij bij de hulpofficier had bekend dat hij de informatie had doorgespeeld. Officier van justitie Shanta Mahadew bevestigde dit eveneens. Op 15 april zal deze zaak worden voortgezet.


Wanita Ramnath