Gajadien: Regering nu totaal ongeloofwaardig
13 Feb 2019, 00:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


"Hoeveel woorden moet je nog hechten aan verklaringen van de regering, als blijkt dat het niet om 'gossip' en 'geruchten' ging, toen respectabele instituten uit de samenleving hun zorgen kenbaar maakten over het op handen zijnde ontslag van de president van de Centrale Bank, Glenn Gersie. Het wantrouwen in de regering zal alleen maar toenemen." Dit zegt Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) in een eerste reactie aan Starnieuws nadat bekend werd dat Gersie terugtreedt als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Gajadien merkt op dat op aandringen van de VHP-fractie minister Soewarto Moestadja als regeringscoördinator in De Nationale Assemblee meedeelde dat het om 'gossip' gaat. Ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had categorisch ontkend dat Gersie zou worden vervangen. "Wederom is gebleken dat alleen de president het voor het zeggen heeft in dit land. Er worden alleen pionnen ingezet in het schaakspel", concludeert Gajadien.

"Een heel traject is uitgezet om governor Gersie daar weg te krijgen," stelt Gajadien. Ineens werd Robert-Gray van Trikt benoemd tot regeringscommissaris van de CBvS. Hij is in de plaats gekomen van Silvano Tjong-Ahin. Oud-directeur van de Surinaamsche Bank, Sigmund Proeve, maakt ook deel uit van de nieuwe raad. De volksvertegenwoordiger stelt dat Van Trikt, zoon van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, hoogstwaarschijnlijk de nieuwe governor wordt, terwijl Proeve in dat geval dan regeringscommissaris zal worden.

Gajadien merkt op dat een heel scenario is opgezet. Hij merkt op dat de verklaring die getekend was tussen Hoefdraad en Gersie om niet meer monetair te financieren, ook al van de baan is. Hier had de fractievoorzitter van de VHP, Chan Santokhi, ook al gewag van gemaakt in De Nationale Assemblee. Ook dit werd ontkend door Moestadja. De VHP-topper stelt dat met deze stap die de regering genomen heeft de financieel-economische chaos alleen maar zal verergeren. Gajadien zegt dat de VHP nog officieel met een verklaring zal uitkomen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April