Moestadja: Ontslag Gersie is 'gossip'
08 Feb, 14:03
foto
Glenn Gersie, president van de Centrale Bank van Suriname


De regering is niet van plan te reageren op 'gossip'. Dit is het antwoord van minister Soewarto Moestadja van Arbeid in de kwestie van mogelijke ontslag van de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie. De minister zei dit zojuist in De Nationale Assemblee op vragen van de VHP-fractie.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had al eerder steevast ontkend dat de regering van plan is Gersie te ontslaan. De geruchten waren zo hardnekkig dat de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de Vereniging van Economisten in Suriname een verklaring hadden uitgegeven. Zij benadrukten het belang van een onafhankelijke monetaire autoriteit.

VHP-fractieleider Chan Santokhi deelde mee dat hij ook gehoord heeft dat de intentieverklaring tussen de governor en de minister van Financiën om niet monetair te financieren eenzijdig zou zijn teruggenomen. Ook dit wordt ontkend door minister Moestadja. De informatie berust niet op waarheid. De regering onderzoekt waar de grond van deze informatie ligt.