Zeepiraten hebben gepoogd weer toe te slaan
14 Jan, 15:37
foto
Vorig jaar zijn meer dan een dozijn vissers beroofd en vermoord door zeepiraten in de Surinaamse kustwateren. (Archieffoto)


De maritieme autoriteiten waren in het weekend actief voor de kust opzoek naar zeepiraten. Er kwam een melding bij de politie van Kwatta binnen dat er weer dreiging was van zeepiraten.

In de vroege ochtend van zaterdag kregen enkele vissers op zee de schrik van hun leven. Terwijl ze bezig waren te vissen en enkele krabben aan het vangen waren langs de kust, zagen ze plotseling twee vaartuigen met hoge snelheid op hen afkomen. Ze kozen het zekere voor het onzekere en verlieten de locatie snel, achterna gezeten door de twee boten.

Het gelukte de vissers de kade te Weg naar Zee te bereiken. De twee snelle boten maakten toen rechtsomkeer. De vissers hebben gelijk melding gedaan bij de politie van Kwatta. Aan de hand van de beschrijving, bestaat volgens de politie sterk het vermoeden dat het om zeepiraten gaat.

De politie van Kwatta heeft gelijk de Marine en de Kustwacht ingeschakeld. Er werd gepatrouilleerd op zee, maar de twee boten waren nergens te bekennen.

Ala-D Media