Man schiet vrouw en daarna zichzelf dood
09 Nov, 13:36
foto


Irena Dos Santos Santoya de Conceicao (39) is door een schotverwonding in haar borststreek om het leven gekomen. Ook het ontzielde lichaam van Raimundo Chaves Santos (57) is door de politie van Geyersvlijt ter plekke aangetroffen. Het gaat volgens de politie om moord en zelfmoord. Man en vrouw vertoonden geen teken van leven meer toen de politie aankwam in de woning aan de Grietjebiestraat, donderdagavond.

Naast het lijk van de man is een enkelloopsjachtgeweer van het merk Baikal, kaliber 12 aangetroffen. Man en vrouw woonden op het adres samen met een twaalfjarige en vierjarige jongen. Het vierjarige kind was ten tijde van het geval in diepe rust, meldt de politie Public Relations.

Volgens verklaring van de twaalfjarige jongen hoorde hij een schot afgaan in de woonkamer. Zijn stiefvader Raimundo liep naar hem toe en onder bedreiging met het jachtgeweer droeg hij zijn stiefzoon op de woning te verlaten. De jongen gaf verder aan dat hij nauwelijks uit de woning was toen hij nog een schot hoorde afgaan.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van man en vrouw vast. Het motief moet in de relationele sfeer liggen. Beide ontzielde lichamen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April