Suriname wint met 2-0 van Trinidad & Tobago
08 Nov 2018, 01:01

Suriname heeft woensdag met 2-0 van Trinidad & Tobago gewonnen. De ruststand in deze ontmoeting in groep A was 1-0. Ondanks de overwinning is Suriname technisch gezien reeds uitgeschakeld. De USA won gisteren in deze zelfde poule van St. Vincent & the Grenadines en heeft nu 12 punten. Het gastland staat op de eerste plaats en Suriname op de tweede met 9 punten.

Suriname kende overall een goede eerste helft. Er waren wel veel verkeerde passes aan de zijde van Natio. Dit stelde Trinidad & Tobago vaker in de gelegenheid om aan te vallen.

Bryan Elshot gaf in de 28e minuut een voorzet op links. Shaquille Cairo kopte tegen een verdediger aan en kreeg de rebound voor de voeten in het strafschopgebied. Hij kon van dichtbij uithalen: 1-0. Suriname gaf in deze helft enkele hoekschoppen weg. Trinidad & Tobago kwam heel dichtbij een doelpunt via een hoekschop. Een kopbal ging naast het doel. De verdediging van Suriname hield verder goed stand.

De Trinidadianen startten de tweede helft heel agressief. Suriname daarentegen verdedigde kort vanaf het middenveld. Het was een afwachtende houding en dan counteren bij overname. De bal kwam na een steal en snelle uitbraak bij captain Alvaro Verwey op rechts. Hij gaf een goede assist aan Elshot die kwam inlopen en het tweede doelpunt voor Suriname noteerde: 2-0. In de blessuretijd bracht de deklat redding voor Natio. Uiteindelijk werd het een verdiende winst voor Suriname

Suriname komt op 9 november in zijn laatste groepswedstrijd uit tegen USA. Het gastland heeft een plus 27 doelpunten en Suriname 13. Suriname zou met meer dan 14 doelpunten verschil moeten winnen van USA om naar de finale te gaan van dit toernooi.