ABOP: Waarden als één natie tentoonstellen
07 Nov 2018, 16:18
foto


Feesten zoals Divali bieden ons land de gelegenheid om onze multiculturele waarden normen en respect, als één natie ten toon te stellen. De schoonheid en het unieke karakter van onze culturele, etnische en religieuze diversiteit en tolerantie is een voorbeeld in de wereld. Dit zegt de Algemeen Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP).

De politieke organisatie hoopt dat door de 'welkomst dia', die voor de twaalfde keer is aangestoken op het Onafhankelijkheidsplein, Lakshmi, de godin van geluk, voorspoed en rijkdom, alle gezinnen, kindertehuizen, minder daadkrachtige, binnenlandbewoners en leiders van Suriname, zal zegenen. De ABOP spreekt ook de hoop uit dat de regering vanuit dit nieuwe begin, met liefde en bezorgdheid en juiste inzicht, zich zal inzetten voor een goed, maar vooral duurzaam ontwikkelingsbeleid in algemeen belang.

Divali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme welke wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd geassocieerd met succes en hoop. Terwijl wij het feest van vernieuwde hoop en licht vieren, roepen we alle Surinamers, in het bijzonder onze hindoe broers en zusters, op om na te denken over de betekenis van dit geweldige gebeuren. Het is nodig dat wij de boodschap van Divali in ons dagelijks leven verweven, zodat we samen overwinnen tegen de duisternis vol haat, discriminatie en racisme. Laten wij hetgeen ons verdeeld verwijderen en vervangen door de verlichting van liefde, eenheid en broederschap.

Ondanks de moeilijke sociaaleconomische tijd die wij doormaken weet de ABOP dat deze op korte termijn verbeterd kan worden. Geen enkele Surinamer heeft baat bij dat het slecht gaat in het land. De ernst van de huidige crisis en de impact op de burgers moet niet onderschat worden, het is geen kwestie van schijn welvaart meer, maar van schijn armoede. Wij hopen dat dagen zoals vandaag ons dichter bij elkaar brengen, zodat wij een atmosfeer van wederzijdse respect en liefde creëren. Welke als basis dient voor de toekomstige vooruitgang die ons land in de periode na 2020 te wachten staat.

De ABOP wenst warme Divali -groeten uit te reiken naar alle Surinamers, met name onze hindoe-broers en -zusters.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March