President stelt reizen naar Servië, Turkije en Rusland uit
23 Sep 2018, 13:45
foto
President Desi Bouterse zondag op het presidentieel paleis. Hij verwelkomt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi. Links minister Yldiz Pollack-Beighle. (Foto's: Leroy Troon)


President Desi Bouterse heeft het staatsbezoek naar Servië, Turkije en Rusland uitgesteld. Hij zou in oktober deze landen bezoeken, maar artsen hebben hem afgeraden om deze inspannende reizen te maken. Dit zei president Desi Bouterse, vandaag, zondag in een ontmoeting met journalisten. Hij heeft vandaag de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, ontvangen in het paleis.

Bouterse is de vorige maand in Cuba geopereerd en is nog herstellende. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Het staatshoofd deelde mee dat hij niet naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal gaan. Suriname wordt vertegenwoordigd door minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Bouterse bereidt zich voor op de jaarrede die vrijdag wordt uitgesproken in De Nationale Assemblee.

De president noemde het bezoek van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, afgelopen vrijdag en dat van de Chinese bewindsman 'historisch'. Turkije behoort tot de 17 grootste top-economieën in de wereld, terwijl China op de eerste of tweede plaats staat met ruim 1,2 miljard mensen. Bouterse is ingenomen mee dat er zoveel belangstelling is voor Suriname.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April