Voorbereidingen Muay Thai Championship in volle gang
17 Aug, 20:36
foto
Bestuursleden van Suthaibo, Roger Bellevue en Carlos Yvel (r) tijdens een kennismakingsbezoek aan minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. (Foto: S en J/NII)


De Surinaamse Thaibox Bond (Suthaibo) heeft minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken (S en J) geïnformeerd over de voorbereidingen van de Pan-American Muay Thai Championship die in oktober in Suriname wordt gehouden. Dit gebeurde tijdens een kennismakingsbezoek op donderdag. Namens het bestuur waren de voorzitter, Roger Bellevue en de secretaris, Carlos Yvel aanwezig.


Suriname zal op 26, 27 en 28 oktober 2018 voor het eerst gastland zijn voor de Pan- American Championship. Hieraan zullen meer dan 16 landen uit Noord-, Midden-, en Zuid- Amerika participeren met ongeveer 100 tot 150 sporters. Vorig jaar zijn de spelen in Colombia gehouden. Toen behaalde Suriname 5 gouden, 2 zilveren, 1 bronzen medaille en 3 World Muay Thai Federation – titels. Hiernaast werd Ilonka Elmont voor haar prestaties als vrouwelijke thaibokser gehuldigd en kreeg Carlos Yvel een functie binnen de World Muaythai Federation (WMF).

Gopal sprak haar waardering uit aan het adres van de Suthaibo en heeft haar de nodige ondersteuning toegezegd, meldt het ministerie van S en J, via het Nationaal Informatie Instituut.