Mytylschool verrast met US$ 10.000 van First Lady India
20 Jun, 15:45
foto
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en de echtgenote van de Indiase president, Savita Kovind, op bezoek bij de Mytylschool. (Foto: NII)


De Mytylschool heeft vandaag US$ 10.000 gekregen an de First Lady van India, Savita Kovind. Zij bracht vergezeld van de First Lady Ingrid Bouterse-Waldring een bezoek aan de Mytylschool. De school is aangenaam verrast met de geste.

Tijdens het bezoek gaf Bouterse-Waldring aan hoe belangrijk de Mytylschool is. “In de moderne wereld van vandaag kunnen kinderen met een beperking een plaats krijgen in het arbeidsproces en we bereiden hen voor, omdat speciaal onderwijs zeer vereist is”, zei ze. Deze onderwijsinstelling is opgericht op 10 oktober 1966 en begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking.

Meriam Karnadi, schoolleider van de Mytylschool, vindt het een eer dat de school bezoek heeft gehad van de echtgenotes van respectievelijk de president van India en Suriname. Zij had geen idee dat de school wat zou krijgen en is daarom erg verrast met het geschonken bedrag, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het bestuur van de school zal bijeen komen om te bepalen waaraan het bedrag besteed zal worden.