WK 2018: Cristiano Ronaldo kopt Marokko uit WK
20 Jun, 11:31
foto
Cristiano Ronaldo scoort zijn 85e Europese internationale goal. Daarmee is hij Europese internationale topscorer. (Foto: AFP)


Cristiano Ronaldo heeft Portugal naar de overwinning gekopt tegen Marokko. Zijn openingstreffer in de 4e minuut via een kopbal was het enige doelpunt in het derde treffen in Groep B. Portugal gaat in de groep aan kop met vier punten uit twee wedstrijden. De andere groepswedstrijd tussen Iran en Spanje zal bepalend zijn voor de leider in Groep B. Iran heeft drie punten uit zijn eerste duel en Spanje heeft er een.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de partijen er vol tegenaan. Een bal die vanuit een hoekschop werd verlengd door João Moutinho zorgt ervoor dat Ronaldo van dichtbij kan inkoppen. De adrenaline van Marokko schoot omhoog na de vroege achterstand.

Gedurende de wedstrijd bleven de Marokkanen de betere ploeg, met veel balbezit, maar konden niet tot scoren komen. En toch kwam in de eerste helft de beste tweede kans voor Portugal in de 39e minuut als Ronaldo Guedes voor het doel zet, maar deze recht op doelman Munir Mohand terecht komt.

En de aanhangers van Marokko waren duidelijk geen fan van Ronaldo. Op de tribunes scandeerden ze de naam van de Argentijnse Lionel Messi. Het doelpunt van de aanvoerder van Portugal was meteen zijn 85e Europese internationale. Hij verslaat met dat cijfer het record van de Hongaarse Ferenc Puskas die zit op 84.

Ook in de tweede helft dicteerden de Marokkanen het spel. Ze creëren nu wel kansen maar het lukt niet doelman Rui Patricio te verslaan. In de 68e minuut krijgt Marokko een vrije trap. Hakim Ziyech zet zich achter de bal en trapt nadien het leer zo’n een half metertje boven het doel.

In de slotminuten komt de wedstrijd in een versnelling. Medhi Benatia (Juventus) begaat een fout van Ronaldo net buiten de zestien meter. Ronaldo kan deze keer echter zijn vrije trap niet omzetten in een tweede doelpunt. Dan probeert Ziyech het weer, maar zijn schot wordt geblokt door Pepe. En dan krijgt Marokko nog een kans via aanvoerder Benatia. De bal komt bij de voeten van Benatia, maar hij schiet over.

Voor Marokko is dit WK-toernooi voorbij. Na twee wedstrijden zitten de Marokkanen op nul punten. Op 25 juni spelen ze hun laatste groepsduel tegen Spanje. De uitkomst daarvan zal niets meer uitmaken voor hun uitschakeling.