Voorbereiding staatsbezoek Indiase president op schema
20 May, 12:33
foto
Minister Yldiz-Pollack-Beighle. (Foto: NII)


De voorbereiding van het bezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind is op schema. Suriname en India zullen enkele intentieverklaringen tekenen tijdens het staatsbezoek de komende maand. De Nationale Assemblee zal er een speciale vergadering houden, waarbij Kovind het volk zal toespreken. Hij zal de ground breaking ceremonie voor de bouw van het Indiaas Cultureel Centrum bijwonen. De First Lady's van beide landen zullen zich toespitsen op sociale projecten, waaronder ook de rehabilitatie van de Palmentuin en bezoeken aan verschillende instellingen.

De relatie tussen Suriname en India dateert van sinds twee jaar na de onafhankelijkheid van Suriname, in 1977. Sinds die periode werken beide landen aan versterking van de onderlinge diplomatieke bilaterale banden. "Het zal de eerste keer zijn dat een staatshoofd van India ons continent bezoekt en Suriname heeft de eer het eerste land te zijn dat de president zal aandoen. Sinds de vestiging van een Surinaamse ambassade in India in 2000 is de interesse in ons land toegenomen," laat minister Yldiz-Pollack-Beighle optekenen via het Nationaal Informatie Instituut.

India is een van de landen die in het bilateraal overleg en coöperatie zeer vriendelijk is, zegt de minister. "Er wordt altijd op basis van gelijkwaardigheid met elkaar gesproken en gekeken naar de wederzijdse agenda. In samenhang en gemeen overleg wordt het voordeel voor beide landen besproken”. Vanuit de kredietlijn die India heeft opengesteld aan Suriname hoopt Pollack-Beighle enkele projecten te lanceren.