Hoefdraad blij met bezoek country Director Wereldbank
20 May, 04:41
foto
Tahseen Sayed Khan, Country Director van de Wereldbank.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is ingenomen met het bezoek van de Country Director for Caribbean countries van de Wereldbank, Tahseen Sayed Khan. Projecten die lopen zijn onder andere het baggeren van het Saramaccakanaal, het verbeteren van het concurrentievermogen en de agribusiness.

"Verder is de Wereldbank ook een van onze grote ondersteuners in Extractive Industries Transparency Initiative. Ook zal de Wereldbank technische ondersteuning bieden aan een aantal gebieden die voor Suriname erg belangrijk zijn", zegt Hoefdraad tegen het Nationaal Informatie Instituut. Hij benadrukt dat het zaken doen met de internationale organisaties voor Suriname erg belangrijk is. Een paar jaar terug is begonnen met het inblazen van nieuw leven in de relatie met de Wereldbank, nadat er volgens Hoefdraad langer dan 30 jaar geen communicatie was.

De directeur is voor twee dagen in Suriname en heeft los van een ontmoeting met de minister van Financiën ook meetings met de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Openbare Werken Transport en Communicatie en Handel en Industrie. Zaterdag was er een veldbezoek naar Saramaccakanaal en een aantal zichtbare projecten in de stad en omgeving. Sayed Khan heeft een update gehad van de huidige stand van zaken op economisch gebied en staat volgens Hoefdraad open om verdere steun aan Suriname te geven.