Inter Moengo Tapoe bereikt finale in Santo Domingo
19 Apr, 20:41
foto


Landskampioen Inter Moengo Tapoe heeft de finale van de Concacaf Caribbean Club Shield 2018 bereikt. Vanavond is van SV Deportivo Nacional gewonnen met maar liefst met 4-0. De ruststand in deze ontmoeting was 0-0. De wedstrijd werd gespeeld in het Estadio Cibao FC in Santiago De Los Caballeros.

Het is de tweede overwinning van Inter op rij tegen de kampioen van Aruba. In de groepsfase werd met 5-0 gewonnen van deze club. Echter bereikte Deportivo de kwartfinale door als beste nummer 2 te eindigen. Inter werd beste groepswinnaar en moest dus weer uitkomen tegen deze club.

Joel Baja opende de score middels een fraaie vrije trap. Romeo Kastiel nam twee doelpunten voor zijn rekening en Ives Vlijter scoorde doelpunt nummer 4.
Tot nog toe heeft de kampioen van Suriname in vier wedstrijden slechts één doelpunt tegen gehad en heeft 19 keer het net gevonden.

De andere kwartfinale ontmoeting gaat tussen Real Rincon, de kampioen van Bonaire, en Club Franciscain uit Martinique. Deze wedstrijd wordt ook vanavond gespeeld. Inter wacht dus op de winnaar van deze ontmoeting om te weten tegen wie de club in de finale zal uitkomen.

De finale wordt zaterdag gespeeld. De kampioen komt in een play-off serie uit tegen de nummer 4 van de Caribbean Club Championship Tier 1. In deze Tier 1 kampioenschappen komen alleen volledige prof teams uit.

Ala-D Media