Directeuren VOS eisen correctie van minister Peneux
12 Dec 2017, 00:00
foto
Directeuren van het Voortgezet Onderwijs op Senioren niveau hebben een krasse brief gericht naar minister Robert Peneux.


Minister Robert Peneux moet vandaag publiekelijk onwaarheden corrigeren. Dit eist het collectief directeurenberaad van VOS-scholen. De directeuren zeggen diep geschokt te zijn over grove onwaarheden over onderwijsgevenden gedaan in De Nationale Assemblee en een persconferentie gehouden op 7 december. Na een spoedbijeenkomst maandag heeft het Collectief de minister schriftelijk een ultimatum van 24 uur gesteld. De brief is getekend door 27 directeuren van het VOS.

"Het collectief binnen het directeurenberaad is ervan overtuigd dat u bewust een vertekend beeld inzake de directievoering en het functioneren van leraren binnen het Surinaams onderwijs in het algemeen en de IMEAO-scholen in het bijzonder, heeft gegeven," staat in het schrijven aan de bewindsman. De directeuren vinden dat nationaal en internationaal de leraren en directeuren onterecht in een kwaad daglicht gesteld zijn door de uitspraken. "Deze aantasting van hun integriteit en het te grabbel gooien van hun goede naam is absoluut onacceptabel".

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zijn organisatie volledig achter de directeuren staat. De BvL eist ook ingrijpen van De Nationale Assemblee. Valies wijst erop dat vicepresident Ashwin Adhin de minister verwezen heeft naar de BvL om het probleem op het IMEAO op te lossen. Dat is tot nu toe niet gebeurd. De BvL heeft in een petitie aan De Nationale Assemblee aangegeven dat het de bond is waarmee er gesproken moet worden als het gaat om een arbeidsovereenkomst. De BvL komt dinsdag met shopstewards bijeen om een standpunt te bepalen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April