Nieuwe Airbus SLM gearriveerd in Amsterdam
24 Dec 2015, 00:47
foto
Het nieuwe SLM-toestel op Tarbes Lourdes Pyrenees Airport in Frankrijk, woensdag.


Het nieuwste toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is woensdagavond geland op Schiphol. De Airbus A340-313 vertrok uit Tarbes Lourdes Pyrenees Airport in Frankrijk, waar de afgelopen maanden de technische zaken en certificering van de kist hebben plaatsgevonden. De levering van het toestel is wat later dan gepland geweest, maar uiteindelijk is dit een mooie afsluiting van het jaar, antwoordt Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM op een vraag van Starnieuws.

De komende dagen wordt het toestel door de Duitse maatschappij Lufthansa gereed gemaakt voor de eerste commerciële vlucht op zaterdag naar Paramaribo. Schiphol zal als thuisbasis dienen voor de nieuwe kist en het onderhoud wordt gedaan door Lufthansa.

De nieuwe Airbus staat geregistreerd als PZ-TCR en wordt rechtstreeks geleased van Airbus Financial Services. De naam van het toestel wordt komende week onthuld tijdens de officiële welkomstceremonie. Het jongste toestel van SLM beschikt over 315 stoelen, verdeeld over 12 vernieuwde business class en 303 economy class stoelen. Dit toestel heeft twee stoelen minder dan de vorige Airbus, Palulu.

Sinds de uitdiensttreding van Palulu per 30 november, vliegt SLM op de Midden-Atlantische route met gehuurde kisten van HiFly. De vlucht van vrijdag wordt nog uitgevoerd met de Airbus A330 van de Portugese maatschappij. "Wij zijn zeer trots met de spoedige inzet van de nieuwe A340-313 en zijn ervan overtuigd dat wij met dit product de passagiers wederom de uitstekende SLM-service kunnen garanderen," zegt Cairo.

Santosh Gangaram Panday
Advertenties