President onderkent precaire financiële situatie
20 Apr 2015, 12:06
foto
President Desi Bouterse tijdens een persconferentie vandaag op zijn achterterras. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse erkent dat de financiële situatie van het land precair is op dit ogenblik. Hij zei op een persconferentie vandaag op zijn achterterras dat de regering prioriteiten stelt. De teugels zijn strak aangetrokken. Het broodnodige, zoals het betalen van salarissen en subsidies, worden als eerste in orde gemaakt.

Bouterse hield een persconferentie nadat hij en zijn echtgenote de oproepingskaarten in ontvangst namen uit handen van districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo noordoost. Over de verkiezingen zei de president dat de zaak op schema is. Dit geeft een goed gevoel. Er worden zelfs complimenten hierover gemaakt.

Terugkomend op de financiële situatie, hield Bouterse de journalisten voor dat de inkomsten uit de bauxietsector helemaal zijn weggevallen. Internationaal is de olie van ongeveer US$ 95 per barrel onder de US$ 50 gedropt. De voorspellingen zijn dat de olie verder kan zakken naar US$ 25 per barrel. Goud is van US$ 1900 teruggevallen naar onder de US$ 1100.

Zoals minister Andy Rusland van Financiën aankondigde, bevestigt de president dat achterstallige schulden betaald zullen worden. Daarbij noemde hij vooral de kleine ondernemers. Bouterse zei dat de economie eind 2016 weer zal aantrekken. Tot dan zal goed gelet worden op de uitgaven. Hoewel het treinproject gefinancierd wordt met een externe lening, is besloten om de uitvoering uit te stellen. De voorbereidingen gaan door, maar de verwachting is dat dit project in 2018 wordt afgerond. Bouterse zei dat het niet alleen gaat om een treinverbinding, maar om de ontwatering en modernisering van oost en west Wanica.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April