Het IOL start nieuwe ICT-opleidingen
19 Jul 2014, 12:00
foto
Minister Ashwin Adhin van het Minov met de buitenlandse ICT-deskundigen, de leiding van het IOL en personeelsleden van het Minov. (Foto: Minov)


Het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) start het komende collegejaar met twee nieuwe ICT-opleidingen. De eerste opleiding betreft een tweejarige computer based eduaction op LO-niveau, die is bedoeld om moderne technologie op scholen in te zetten ter ondersteuning van het bestaande curriculum. De tweede opleiding betreft onderzoeksgericht onderwijs op basis van toegepaste wetenschap en technologie. Deze opleiding is een drie jaar durende Bacheloropleiding.

De opleidingen zijn in eerste instantie bestemd voor leerkrachten die reeds werkzaam zijn op basisscholen en VOJ-scholen en voor leerkrachten die ICT-onderwijs verzorgen in het middelbaar onderwijs. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), heeft in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Raad van Ministers van Onderwijs van de OAS, deskundigen wereldwijd benaderd en bereid gevonden om samen met Surinaamse deskundigen deze unieke opleidingen op te zetten, zegt de voorlichting van Minov.

Een deel van de deskundigen was deze week in Suriname voor afrondende werkvergaderingen met hun Surinaamse collega’s. Het Minov heeft in samenwerking met The Institute (International Institute for Education for Development) onder leiding van de Braziliaanse Rossana Silva, wereldwijd beurzen weten te verkrijgen voor Surinaamse studenten. Zij betalen 1700 US dollar per academisch jaar eventueel in kavels. Het Minov heeft gesprekken gevoerd met de Nationale Ontwikkelingsbank en andere financiële instituten om de studenten een studielening te verstrekken, zegt de Minov-voorlichting.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April