Wageningen Sport Bond start vandaag met nieuwe competitie
08 Dec 2012, 14:00
foto


De Wageningse Sport Bond (WBS) begint vandaag met zijn voetbalcompetitie 2012/2013. De seniorenklasse is uitgebreid met de vereniging, ‘SV Respekt’. In deze klasse zullen dus nu negen verenigingen strijden om het kampioen- en semikampioenschap. Wageningen verwerft het recht om deel te nemen aan het lidbondentoernooi van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De mogelijkheid bestaat om door te stromen naar de topsectie van de SVB.

De overige verenigen zijn: Korinthiers, Guarani, De Ster, Paigham, Tuna, Vitesse, Arsenal en Bintang Merah.
De Jeugdcompetitie zal op een nader te bepalen datum aanvangen. In deze klasse zullen de vier verenigingen De Ster, Tuna, Vitesse en Guarani strijden om de hoogste eer.

Volgens Rudolf Verwey, de voorzitter van de WSB, is de start van deze competitie voor het bestuur van de WSB, de voetballers, scheidsrechters en het voetbalminnend publiek een heel belangrijk moment. In competitieverband wordt dan officieel gebruik gemaakt van:
- de nieuwe tribune die gebouwd is door het Sportfonds van Staatsolie
- de nieuwe Bar/Kantine, eveneens gerenoveerd door Staatsolie
- de nieuwe kleedhokken die gerenoveerd zijn door een financiële donatie van de Stichting Machinale Landbouw.

De SVB heeft gezorgd voor nieuwe voetballen, doelnetten en hoekstokken met vlaggen. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft enkele voetballen geschonken.
Voor vandaag zijn er twee wedstrijden gepland. Om 14.30 uur komen Paigham en SV Respekt tegen elkaar uit. De wedstrijd Tuna versus Bintang Merah wordt om 16.30 uur gespeeld.
Voor morgen is op schema om 14.30 uur De Ster tegen Vitesse en om 16.30 uur Korinthiers versus Arsenal.

Edgar van Genderen

Friday 23 August
Thursday 22 August
Wednesday 21 August