Richard Krajicek opent 82ste playground
31 Mar 2012, 15:15
foto
Oud-Wimbledonkampioen Richard Krajicek opent de Playground Gladiolenstraat.


De voormalige Nederlandse toptennisser en oud-Wimbledonkampioen Richard Krajicek heeft vandaag namens de Richard Krajicek Foundation de 82ste playground geopend. Dit gebeurde onder toeziend oog van de minister van Sport- en Jeugdzaken, Paul Abena, de Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi en Stan Franker van de stichting Ontwikkeling Tennis in Suriname.

Na een paar korte toespraken knipte Krajicek samen met Abena en enkele van de huidige Surinaamse tennistalenten het lint door van de gloednieuwe hard court tennisbaan. Ook het aangrenzende basketbalveld werd officieel in gebruik genomen. Het ligt in de bedoeling dat de Krajicek Foundation op termijn meer van deze playgrounds in Suriname gaat aanleggen.
Na de officiële opening gaf Krajicek een korte clinic aan de goed opgekomen jeugd van Zorg en Hoop voor wie de accommodatie is bedoeld. De Surinaamse tennisbond gaat elke dinsdag- en donderdagmiddag tennislessen geven aan jongens en meisjes uit de omgeving. Op dit moment worden veertig trainers opgeleid door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Volop tennistalent in Suriname
Er loopt veel tennistalent rond in Suriname, zo vermoedt Krajicek in een interview met Starnieuws: ‘Het punt is dat we de jeugd ook de kans moeten geven om het te ontwikkelen.’ Wie ook echt internationaal wil doorbreken kan volgens de oud-wereldtopper het beste met een beurs naar de VS verhuizen. ‘Daar zijn veel goede opleidingen, waar jonge tennissers hun krachten kunnen meten met sterke tegenstanders. Je verder ontwikkelen in Nederland is ook goed, maar ik zou toch de voorkeur geven aan Amerika. En hoe jonger je begint met tennissen, hoe meer kansen je hebt om je te ontwikkelen.’

De vraag of Surinaamse tennissers vanuit Zorg en Hoop ooit de internationale top bereiken, vindt Krajicek niet eens zo interessant: ‘Dat is niet de belangrijkste doelstelling van dit project. Voor mijn part blijven ze hier lekker basketballen en voetballen. Zo lang al die kinderen hier elke middag en avond terecht kunnen om te sporten, is onze opzet al geslaagd.’

Imro Redmond
Advertenties