Raghoebarsing: Begroting organisatie verkiezing kan omlaag
21 Jun, 00:01
foto
Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning


Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning zegt dat er nog een besluit moet worden genomen over de SRD 800 miljoen die zijn collega van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft begroot voor de organisatie van de verkiezingen. De goedkeuring moet nog plaatsvinden. Raghoebarsing vindt dat het bedrag niet zo hoog hoeft te zijn. Ondertussen lopen door de voorbereidingen van de verkiezingen, de kosten al aardig op.

Raghoebarsing is woensdag tijdens een persconferentie over de besluiten die zijn genomen in de Regeringsraadsvergadering, ingegaan op een aantal zaken. De begroting van SRD 800 miljoen voor het organiseren van de komende verkiezingen is wederom ter sprake gekomen. In elk geval zullen de middelen die daadwerkelijk nodig zijn voor de organisatie van de verkiezingen, beschikbaar worden gesteld. Een deel van de kosten komt ten laste van de begroting van het komende jaar.

"De hoogte van het bedrag moeten we nog doorpraten met BiZa," geeft Raghoebarsing aan. Hij legt uit dat er commissies en subcommissies zijn ingesteld om de financiële kant van de verkiezingsorganisatie in de gaten te houden. Hij voegt eraan toe: "Overigens, de kosten beginnen niet volgend jaar te lopen maar al sinds vorig jaar. En het wordt langzaamaan opgebouwd. Bestanden maken van kiezers, corrigeren van zaken, kijken dat iedereen zijn ID-kaart heeft. Al dat soort werk in aanloop naar de verkiezingen is al gestart."

Raghoebarsing: "Dat prijskaartje. We denken dat het een beetje omlaag kan. Maar dat is niet de hoofdzaak. De hoofdzaak is dat we ervoor moeten zorgen dat de verkiezingen normaal plaatsvinden, zoals dat altijd is gegaan. Suriname staat er bekend om dat er altijd goede verkiezingen worden gehouden, dat ze vreedzaam verlopen. Wanneer we buitenlandse waarnemers uitnodigen willen ze bijna niet komen en zeggen ons dat we het altijd goed doen en dat ze liever gaan naar landen waar de democratie moeilijker functioneert." Toch heeft de regering het graag dat er naast binnenlandse ook buitenlandse waarnemers aanwezig zijn.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July