Geld beschikbaar voor eerste 'school of mining'
21 Nov 2011, 20:30
foto
De 'school of mining' te Snesi Kondre kan beginnen. Er is financiering hiervoor. Glenn Geerlings heeft de cheque in handen.


US$ 244, 440 is beschikbaar voor het opzetten van de ‘School of Mining and Mineral Processing’ (SMMP) te Snesi Kondre. De stichting Suriname Environmental en Mining Foundation (Semif) heeft een overeenkomst hiertoe getekend. Het financieringsbedrag heeft een looptijd van elf maanden voor de uitvoering van het project.

Het Snesikondre project is het eerste project van de SMMP dat gefinancierd wordt door SEMIF. Het beoogde doel van SMMP is het opzetten van een practische opleiding voor het trainen van mijnbouwkundigen in moderne technieken voor kwik-vrije efficiënte goudproductie.

Glenn Geerlings, voorzitter van SMMP, tekende namens de stichting de overeenkomst, terwijl de voorzitter Moedio Tirtotaroeno en penningmeester Henk Faerber namens SEMIF hun handtekening plaatsten.

Semif beoogt met de financiering van dit project een significante bijdrage te leveren aan de kleinschalige mijnbouw industrie en hoopt dat met de uitvoering van dit project er meer professionelen getraind worden ten behoeve van deze sector.
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May