Natio wint overtuigend van Aguilla met 4-0
08 Jun, 19:40
Suriname was succesvol tegen Anguilla. In het huis van de tegenpartij won Natio maar liefst met 4-0.

De nationale selectie onder leiding van Stanley Menso heeft fantastisch voetbal laten zien en wist gedurende de hele wedstrijd te domineren. Natio kreeg maar liefst elf corners en Aguilla heeft slecht drie schoten op het doel van Natio gelost. Doelman Etienne Vaessen had een heel rustige wedstrijd en moest maar twee keren echt in actie komen. Hij hield zijn doel schoon. Anguilla is voor eigen publiek verslagen met 4-0.

Reeds in de 10e minuut was het raak, een breedte pass van Jaden Montnor werd keurig afgewerkt door Tyrone Conraad, 1-0. In de 13e minuut werd Conraad hardhandig aangepakt in het strafschopgebied maar de arbiter weigerde te fluiten voor een penalty. Natio bleef druk uitoefenen op Anguilla, ze had 75% balbezit, maar tot meer doelpunten kwam het niet in de eerste helft.

In de 2e helft werd de speler Shaquille Pinas, binnen het speelveld gebracht. Hij kreeg een terugspeelbal van Kenneth Paal en trapte keihard met zijn linkerbeen en noteerde doelpunt nummer 2. Natio wilde meer en gaf Montnor zijn 2e assist aan Conraad en die maakte geen fout. Hij noteerde 3-0 voor Natio in de 71e minuut. De druk van Natio op de verdediging van Anguilla resulteerde dat ingevallen speler van Anguilla, Austin Steven, de bal in zijn eigen doel plaatste wat de eindstand bracht op 4-0 voor Natio.

Van de zes groepen gaan de nummers 1 en 2 over naar de volgende ronde. De twaalf landen zullen dan in de deze ronde verdeeld worden in drie groepen van vier landen. De drie groepswinnaars zullen zich plaatsen voor het WK 2026, dat gehouden zal worden in de Verenigde Staten van Amerika, Mexico en Canada. De beste nummers twee van de drie groepen zullen playoff wedstrijden spelen om alsnog een plaats te kunnen bemachtigen voor het WK 2026.

De twee laatste WK 2026 kwalificatie wedstrijden zullen pas volgend jaar op 6 juni gespeeld worden. Dan komt Suriname thuis uit tegen Puerto Rico en op 10 juni tegen El Salvador en daarna tussen september –november 2025 moet bekend zijn of Natio zich geplaatst heeft voor WK 2026.