Bisschopshuis doelwit van koperdieven
02 Apr, 08:21
foto
Koperdieven zijn flink tekeer gegaan bij het Bisschopshuis aan de Henck Arronstraat. De koperen buizen van de waterleiding en de airco zijn gestolen.


In de paasnacht zijn de koperen buizen van de waterleiding en de airconditioning bij het bisschopshuis aan de Henck Arronstraat 12 afgezaagd en gestolen. Hoewel de politie vraagt dat er aangifte wordt gedaan, komt er zelden een gedegen onderzoek. Na de aangifte volgt er een eeuwige stilte. Koperdieven zijn een plaag geworden in stad en land, stelt bisschop Karel Choennie.

Dit is niet de eerste keer dat het bisdom te maken krijgen met koperdieven. Eerder zijn alle koperen waterleidingbuizen bij de Elisabethschool gestolen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking moest het ook ontgelden. Het vorige jaar werd de koperen waterleidingmeter bij de bisschop gestolen. Zelfs het monumentale gebouw van het ministerie van Financiën & Planning is niet ontzien. Daar wordt het koper van de koepel gestolen. Niets en niemand is meer veilig. Koperdieven kunnen kennelijk deze buizen voor enkele Surinaamse dollar verkopen.

De enige manier om koperdiefstal tegen te gaan is volgens de bisschop een algeheel verbod op het opkopen en verkopen van koper. Trinidad & Tobago heeft een wet hiertoe aangenomen en het lijkt de geestelijke ook absoluut nodig omdat voor de SWM en de EBS hier grote last van ondervinden. De kosten worden wel doorberekend aan de consumenten maar intussen ontstaat er erg veel ongerief.  "De opkopers zullen hierover veel ophef maken maar zij weten heel goed dat zij helers zijn en dat helers erger zijn dan stelers."


Advertenties

Thursday 25 July
Wednesday 24 July
Tuesday 23 July