19 jongeren Coronie getraind in computervaardigheden
02 Apr, 12:25
foto
Diverse functionarissen op de eerste rij met in de achterhoede de jongeren met hun certificaat. Zij hebben de computertraining succesvol afgerond. (Foto: AWJ)


Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft 19 jongeren in Coronie een certificaat uitgereikt voor de succesvolle afronding van de  computertraining bestaande uit de softwareprogramma’s  Windows, Word, Excel en PowerPoint. 

De geslaagden zijn toegesproken door onder andere minister Steven Mac Andrew, die net zoals bij de start van de training anderhalve week geleden, het belang van computervaardigheden voor jongeren en hun ontwikkeling, heeft benadrukt. Met deze trainingen heeft het ministerie de geslaagde jongeren gemotiveerd, zodat zij met de opgedane kennis verder kunnen werken aan hun ontwikkeling. De training is kosteloos door het ministerie aangeboden in het kader van het project Computertrainingen voor schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters, dat getrokken wordt door het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA). De trainingen zijn in opdracht van het ministerie verzorgd door Jamaata Education Center.

De bewindsman, die in het algemeen veel waarde hecht aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in de districten in het bijzonder, benadrukte nogmaals dat AWJ landelijk opereert. In de afgelopen periode heeft hij dan ook verschillende keren de districten aangedaan om persoonlijk de gemeenschap aldaar, vooral jongeren, een hart onder de riem te steken. AWJ streeft er naar om daadwerkelijk niemand achter te laten. "Leave no one behind" impliceert volgens de bewindsman een toewijding om landelijk kwetsbare groepen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Na de nodige informatie ingewonnen te hebben over de participatie van de deelnemers, kwam hij tot de conclusie dat mede door hun motivatie, enthousiasme en inzet, zij de training tot een goed eind hebben gebracht.  

De onderdirecteur NJA, Madhoeri Moenesar, heeft de geslaagden  aangemoedigd om de verkregen kennis en vaardigheden te benutten in de praktijk, maar ook om de digitale ontwikkelingen te blijven bijbenen, meldt de Communicatie Unit van AWJ. Districtscommissaris Maikel Winter merkte net als overige sprekers op dat computervaardigheid de essentie is van succes op vele gebieden.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April