Nurmohamed bekritiseerd in DNA over uitlatingen
01 Mar, 12:36
foto
Minister Riad Nurmohamed donderdag in De Nationale Assemblee.


Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven dat hij ongelukkige uitspraken heeft gedaan tegenover het parlement in de media, maar dat hij via datzelfde medium zijn verontschuldiging heeft aangeboden en heeft gevraagd dat de verontschuldiging wordt uitgezonden. “Hopelijk is dat gebeurd. Het kan niet de bedoeling zijn om leden van het parlement, waar ik zelf werk, onaangenaam te zijn of te beledigen. Ik hoop dat met deze mededeling enige rust komt,” sprak de minister.

Nurmohamed kwam onder vuur in DNA voor uitlatingen die hij tijdens Bakana Tori op LIM FM had gedaan in de richting van DNA-leden die de kwestie Pan America Real Estate hadden aangekaart in het parlement. De bewindsman zou de aangehaalde kwestie hebben afgedaan als BS en gel*l. Melvin Bouva (NDP) zei dat Nurmohamed zich zou moeten schamen om in het parlement aanwezig te zijn zonder zijn verontschuldiging te hebben aangeboden voor het beledigen van het college. Bouva benadrukte dat geen enkele minister het parlement in de zaal of daarbuiten mag schofferen en eiste dat Nurmohamed zich verantwoordde en zijn verontschuldigingen aanbood.

Dew Sharman, vicevoorzitter van DNA, die op dat moment de vergadering leidde, zei dat het parlement een conventie heeft dat zaken die in de media worden gezegd niet als referentie mogen worden gebruikt. Asis Gajadien, fractieleider van de VHP, reageerde hierop door te stellen "dat wanneer zaken zich voordoen die naar ons oordeel niet correct zijn, het parlement misschien wel de juiste plek is om het te benoemen. Ik heb enigszins geluisterd naar hoe de minister reageerde, maar het was niet correct. Ik heb de minister gezegd dat het niet correct was. De minister heeft terecht aangegeven dat hij dit via hetzelfde medium heeft gecorrigeerd,” zei Gajadien. Hoewel de uitspraken buiten het parlement zijn gedaan, vond hij het belangrijk dat de minister hetzelfde medium heeft gebruikt om zich op de juiste manier te uiten naar de samenleving.

Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, merkte op dat het bijna structureel wordt voor minister Nurmohamed om uitlatingen te doen over het straffen van de samenleving voor het verkeerde, zonder ooit zijn verontschuldigingen aan te bieden. Hij was blij dat Gajadien dit begreep, maar gaf aan dat de minister er telkens mee wegkomt zonder zijn verontschuldigingen aan te bieden aan het parlement. “Als hij zegt dat hij het via het medium heeft gedaan, laat hij dat dan ook hier doen voor het volk,” stelde Parmessar.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April