Santokhi: Kansen voor investeringen Suriname en Guyana
25 Feb, 14:36
foto
President Chan Santokhi houdt in Georgetown een toespraak tijdens de lancering van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce .


Suriname en Guyana moeten investeringen en handel naar een hoger niveau tillen. “Er zijn grote kansen voor intensieve en verhoogde samenwerking tussen het bedrijfsleven van beide landen”, zei president Chan Santokhi bij de lancering van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce (SGCC) zaterdag in het Pegasus Hotel in Georgetown.

Naast de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking  en Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, waren ook leden van de SGCC, corps diplomatique en ondernemers uit Guyana en Suriname aanwezig, meldt de Communicatiedienst Suriname. President Santokhi ging in op de vele voordelen voor beide landen. De relatie zal bevorderd  worden als beide regeringen bereid zijn om het zakendoen tussen de twee landen te vergemakkelijken op het gebied van douaneprocedures; investeringsfaciliteiten; vergunningen; migratievereisten; certificeringen. “Het wegnemen van barrières is in Caricom één doel, maar het wegnemen van handels- en investeringsbelemmeringen tussen buurlanden is een must”, stelde Santokhi.

Het staatshoofd gaf verder aan dat het bouwen van de brug over de  Corantijnrivier de export, de economische activiteiten, de handel en het toerisme veder zal bevorderen. Hij noemde ook de strategische discussies over samenwerking op het gebied van olie en gas, verbindingen binnen de regio, met Noord-Brazilië, zullen nieuwe markten en investeringsmogelijkheden openen en de samenwerking met Caribische landen, zoals Trinidad en Tobago, zal ook inkomsten genereren. “Het bedrijfsleven in onze samenleving speelt ongetwijfeld een essentiële rol bij het opbouwen van transparante, veerkrachtige en duurzame economieën,” benadrukte de president.

Evenwel gaf de voorzitter van de SGCC, Vishnu Doerga, aan dat beide landen moeten samenwerken om de handel verder te ontwikkelen. Verder gaf hij aan dat de SGCC continu zal blijven werken aan het versterken van de economische banden tussen Suriname en Guyana, om zo de welvaart en ontwikkeling van beide landen te bevorderen. Derrick Klaverweide- Ondervoorzitter Suriname-Guyana Chamber of Commerce en Commercieel directeur Optiek Ninon, is ook de mening toegedaan dat door samen te werken ondernemers aan beide kanten veel voordelen zullen halen. Hij riep de ondernemers op om te investeren.
Advertenties