Wie de bal kaatst, mag deze terug verwachten!
01 Feb, 02:56
foto


Antwoord op het artikel van PALU d.d. 28 januari. PALU aan de president: Consequent eenheid demonstreren. Eenheid in verscheidenheid staat heel parmantig in het vaandel van de VHP. Partijvoorzitter Santokhi heeft sedert zijn aantreden als president, eenheid in verscheidenheid steeds voor ogen gehad als het om staatszaken gaat. Recentelijk nog in het parlement heeft hij de oproep gedaan om als Surinamers eenheid te demonstreren wanneer buitenlanders aan onze nationale integriteit komen. Wat maakt dat PALU de president van de Republiek Suriname bekritiseert op dit vlak?

De partij van Jim Hok vindt dat de president niet consequent is op het stuk van eenheid en integriteit. Men zegt perceptie is projectie. President Santokhi geeft niet alleen in zijn toespraken aan hoe belangrijk eenheid en integriteit zijn voor de vrede en harmonie in de samenleving, zijn initiatieven en de vele acties zijn getuige voor zijn legacy.
Integriteit is het toonbeeld van president Santokhi. Wanneer er ongefundeerde kritiek geleverd wordt op de president, gaan wij dat steeds blijven bestrijden. Helaas kan niet eenieder vanuit morele verhevenheid zaken in het algemeen belang belichten. Een persoonlijke aanval is dus voor hen het makkelijkste om hun eigen ego te strelen.

Wat heeft PALU als regeringspartij gepresteerd?
President Bouterse dacht dat PALU als landbouwerspartij in de regering, veel zou betekenen voor de landbouw. In zijn enthousiasme sprak hij over de voedselschuur van het Caribisch gebied. Helaas heeft de PALU niets betekend voor de landbouw, nog minder voor de voedselschuur. Het is bij een loze kreet gebleven, ze zijn allemaal bedrogen uitgekomen.
Ook in de mijnbouw heeft PALU niks gebakken. De oud-voorzitter van ordening goudsector G.D. gaf aan dat de oud-NH minister geen daadkracht had om op te treden tegen de eigenaren van de Skalians. Wie teruggaat in de tijd, komt gauw achter de redenen. Dus PALU, steek de hand in eigen boezem.

De voormalige minister J.H. van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) thans GBB, heeft 600.000 ha. grond verstrekt aan zijn vriend, S. T. van Hi-Calcia NV. Deze meneer is de schoonzoon van een PALU topper. Als dat nog niet genoeg was kreeg de voormalig onderminister, M. G. 86.000 ha. grond cadeau van de oud minister van NH voor houtkap. Voormalig directeur I.T. van Natuurlijke Hulpbronnen(NH) werd destijds vervangen door ir. Rudi Schillevoort; de vervanging was geen verrassing omdat Schillevoort, een PALU-topper was. Denk a tori: Welke partij heeft goudconcessies in de rivieren uitgegeven en aan wie? De vele corruptieve handelingen en de namen van de veel besproken friends and family, zijn ook bekend.

Met partner NDP, heeft de PALU, 5 jaar de tijd gehad om het grensgeschil met Guyana op te lossen, en tja, ze hebben letterlijk niks gedaan. Nu wordt er moord en brand geschreeuwd over het betwiste gebied. De PALU en de NDP, moeten nu niet komen huichelen als het gaat om het Tigri gebied. Toen zij aan de macht waren hebben ze zich nooit beijverd om Tigri weer tot het Surinaamse gebied te doen behoren. Bouterse flirtte heel veel met het buitenland in deze casus.
Middels diplomatieke kanalen en goed nabuurschap wordt deze kwestie wel aangepakt door deze regering onder leiding van president Santokhi. Het lijkt erop dat de PALU en de NDP tegen de ontwikkeling van het land zijn. De PALU heeft geen idee wat de kracht is van diplomatieke kanalen en goed nabuurschap. 

De Mennonieten. Volgens de PALU is er sprake van 10.000 hectare voor 50 gezinnen in het begin. Daarna zal het uitgebreid worden naar 90.000 tot 223.000 hectare. Zijn er bewijzen? De PALU heeft de grote klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. De indruk wordt gewekt alsof de president voorstander is om grote lappen grond af te geven aan de Mennonieten. De president heeft uitdrukkelijk aangegeven dat de Mennonieten geen centimeter grond van de overheid toegewezen zullen krijgen.

Ten aanzien van de kwestie waarbij 19.5 miljoen euro in beslag is genomen door het Nederlandse Openbaar Ministerie. Dat is een aangelegenheid van de Centrale Bank van Suriname. Trias Politica geldt nog steeds in Suriname. Als er strafbare feiten zijn gepleegd, heeft de president altijd aangegeven dat de gang naar het OM voor een ieder openstaat.
In de kwestie van de 150 visvergunningen hebben de 2 staatshoofden al gesproken. Suriname is gebaat bij oplossingsmodellen die de nood van de samenleving lenigen! Laten we samen werken aan het welzijn en de welvaart van onze Surinamers! Groot leiderschap begint met het leiden van jezelf! Wees kalm en vredig en zie met helderheid de realiteit die we allen steeds creëren!

VHP Mediacommissie


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May