Regering garandeert veiligheid bij uitvoering vonnissen
11 Jan, 09:24
foto


De regering heeft maatregelen getroffen om de veiligheid in het land te waarborgen tijdens de uitvoering van de vonnissen in het 8 december strafproces. De ministers van Justitie en Politie en Defensie hebben instructies ontvangen om strikte maatregelen te implementeren. Een speciaal veiligheidsplan, dat hiervoor was opgesteld, wordt momenteel uitgevoerd om ervoor te zorgen dat gedurende de uitvoering van het vonnis de rust binnen de samenleving behouden blijft.

Op 10 januari heeft de regering kennisgenomen van het besluit van de procureur-generaal over de uitvoering van het vonnis in het 8 December strafproces. Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat de veroordeelden schriftelijk op de hoogte zijn gesteld van de uitvoering van het vonnis en dienen zich op vrijdag op diverse detentie locaties aan te melden om hun straf uit te zitten.

De regering benadrukt het belang van een zorgvuldige uitvoering van het vonnis, in overeenstemming met de principes van de rechtsstaat, meldt het Kabinet van de President. Alle nodige stappen zullen ondernomen worden om ervoor te zorgen dat de veiligheid van zowel de betrokkenen als de bredere samenleving wordt gegarandeerd.

De ministers van Justitie en Politie en Defensie zullen nauwlettend samenwerken met relevante autoriteiten om de veiligheidsmaatregelen effectief te handhaven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May