Ines Pané formeel beëdigd tot minister
11 Dec, 15:21
foto
Ines Pané is vanmiddag beëdigd als de nieuwe minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Zij neemt het roer over van Uraiqit Ramsaran die naar TCT gaat. (Foto: René Gompers)


Ines Pané is door president Chan Santokhi formeel beëdigd als de nieuwe minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Zij is voorgedragen door ABOP/PL. Haar collega Uraiqit Ramsaran zal twee dagen zonder portefeuille moeten rondlopen. Hij kan pas woensdag overnemen van minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

De president merkte op dat soms in het team van bewindvoerders aanpassingen verricht moeten worden. Dit moet op weloverwogen gronden plaatsvinden. In het belang van het land is besloten Pané om de aanpassing op het departement te plegen. Met het aantreden van Pané bestaat het kabinet uit vijf vrouwelijke ministers. Drie zijn afkomstig uit ABOP/PL.

Minister Ramsaran werd bedankt voor zijn bijdrage op het ministerie. Hij zal naar TCT verhuizen. Ook Jubithana werd alvast bedankt door de president voor zijn inzet. Santokhi wenste de nieuwe minister veel succes toe en merkte op dat zij altijd kan terugvallen op de leiding van het land en de ministers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May