Abrahams: Volgend doel is Concacaf kampioen
10 Dec, 16:56
foto
Robinhood spelers zijn zaterdag groots onthaald door bestuur en supporters. De club is de nieuwe Caribbean Cup Champion geworden. (Foto's: René Gompers)


Robinhood, de nieuwe Caribbean Cup Champion, heeft zaterdag flink gefeest met supporters bij de International Mall of Suriname (IMS). De spelers zijn met een tourbus opgehaald van 'Zanderij' en hebben tot de Ringweg getourd. Ramon Abraham, voorzitter van Robinhood, is de samenleving dankbaar voor de steun. Blijvende steun is nodig om de volgende mijlpaal te bereiken: het winnen van de Concacaf Champions League 2024.

Na een lange rit zijn de spelers uitgestapt bij het openlucht event centre van de IMS. Ze zijn daar enthousiast opgewacht. Onder luid gejuich zijn de spelers en de prijzen een voor een aan het publiek gepresenteerd. Jonathan Fonkel werd de beste doelman en jongste speler van het toernooi. Renske Adipi heeft een award als beste speler van het toernooi. Robinhood heeft behalve de kampioensbeker ook de fairplay trofee gewonnen.


Trainer Roberto Gödeken is reuzeblij en dankbaar. "Geweldig is het," merkt hij op. "Voetbal van Suriname is in de lift. De aanzet is gedaan door Robinhood. Laten we het zo blijven houden." Een nieuwe uitdaging staat voor de deur deelt hij mee: "We weten dat we in maart in de Champions League moeten spelen. Het wordt niet gemakkelijk. Maar met het publiek dat deze helden ondersteunt zullen we goede resultaten halen. We zitten in de round of 16. We gaan verder. De jongens hebben geschiedenis geschreven. Blijf hen steunen, blijf ze aanvuren. We gaan voor het succes."


Abrahams geeft aan dat er een hele lange weg vol uitdagingen naar het regionaal kampioenschap, is afgelegd. Hier zal hij dieper op in gaan op een persconferentie, over een week, kondigt hij aan.  Ondanks de drempels is Robinhood landskampioen geworden, is daarna wederom de Caribbean Concacaf Shield kampioen en nu de Caribbean Cup Champion. "Een geweldig succes," vat Abrahams samen. "We zijn nog niet klaar. We gaan nu in de groep van 16. Onze jongens hebben honger en staan klaar tegen elke tegenstander. Bedankt Suriname voor de ondersteuning."
Advertenties

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February