Caricom herhaalt steun aan Guyana in grensconflict
10 Dec, 02:56
foto


De Caribische Gemeenschap (Caricom) heeft haar krachtige steun aan Guyana uitgesproken bij het nastreven van de oplossing van zijn grensgeschil met Venezuela via het proces van het International Gerechtshof (ICJ).

De Caricom-regeringsleiders kwamen op vrijdag in een online meeting bij bijeen om de situatie van de grenscontroverse tussen Venezuela en Guyana te bespreken. In een verklaring die voortkwam uit de ontmoeting dringt de Caricom er bij Venezuela op aan om de conservatoire maatregelen te respecteren die het ICJ in zijn recente uitspraak heeft bepaald tot er een definitieve oplossing is.

De Caricom heeft zijn inzet voor het Caribisch gebied als een zone van vrede en de handhaving van het internationaal recht herhaald.

Dienovereenkomstig roept Caricom op tot een de-escalatie van het conflict en tot een passende dialoog tussen de leiders van Venezuela en Guyana om vreedzaam samenleven, de toepassing en het respect van het internationaal recht en het vermijden van het gebruik van of de dreiging van geweld te garanderen.
Advertenties

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February