President tevreden terug van Klimaatconferentie
05 Dec, 16:31
foto
President Chan Santokhi is vanmiddag teruggekomen in Suriname. Hij heeft in Dubai de Klimaatconferentie bijgewoond.


President Chan Santokhi is weer terug in het land. Hij heeft geparticipeerd aan de Klimaatconferentie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hij blikt tevreden terug en is ingenomen met diverse besluiten die genomen zijn.

"Ik heb het standpunt van Suriname als carbon negatief land vertolkt en dat is dat we deze status willen behouden. Ook met de ontwikkeling van de olie- en gassector zullen we ervoor zorgen dat onze carbon negatieve status gehandhaafd blijft. Samen met mijn team zijn wij ready om hard te werken aan de doelen die we hebben gesteld tijdens deze conferentie. Ik blik tevreden terug op de conferentie en was blij dat de leiders aanwezig waren die uiteindelijk de beslissingen moeten nemen", laat de president weten. 

"Ik ben enorm blij met de totstandkoming van het ‘Loss & Damage’ fonds waarvoor wij vooral als Caricom-landen heel lang hebben gevochten. Het is geen leeg fonds, maar er is geld erin gestopt. Ik heb gezien hoe de VAE zich heeft ontwikkeld met olie en gas. Laten we die kans krijgen om ook een prachtig land te zijn, maar wel op verantwoorde wijze zodat we carbon negatief blijven. De conferentie gaat nog twee weken duren, maar we waren er voor enkele dagen. 

Andere landen hadden een paviljoen, maar wij hadden geen middelen daarvoor. Ik hoop bij de eerstvolgende COP wel een paviljoen te hebben waar wij ons land als voorbeeld gaan presenteren aan de rest van de wereld. Namelijk dat we ondanks de olie- en gasproductie in staat zin om carbon negatief te zijn door een verantwoord bosbeleid, de transitie naar groene energie en bewustwording."
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February