Vijf afdelingen Marwina Ziekenhuis operationeel vanaf januari
02 Dec, 06:46
foto
Alle betrokkenen bij het Marwina Ziekenhuis waren vrijdag bijeen om de stappen de bespreken over het operationaliseren van vijf afdelingen in januari. (Foto's: Volksgezondheid)


Het Marwina ziekenhuis zal vanaf januari op vijf gebieden operationeel zijn. "Sinds 2018 is het dan nu eindelijk zover", zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in gesprek met Starnieuws. Vrijdag is in Albina een overleg geweest met het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD), de leiding van het ziekenhuis, de minister en andere betrokkenen. In een rapport is minutieus aangegeven hoe de afdelingen operationeel gemaakt zullen worden.

Er wordt per januari een 24 uur per dag spoedeisende zorg met een ambulancedienst. De Moeder- en Kindzorg wordt operationeel met prenatale controle en bevallingen. De poliklinische zorg zal worden ontwikkeld vanuit het Marwina Ziekenhuis. Er komt een afdeling voor observatie en opnames. Er wordt geïnvesteerd in een opnameruimte en oogheelkundige zorg, deelt de minister trots mee. De middelen die beschikbaar zijn gesteld door AFD zullen hiervoor worden ingezet.


Ramadhin is hoopvol gestemd over het plan van aanpak om het ziekenhuis te operationaliseren. Hij verwacht dat eind volgend jaar Marwina Ziekenhuis helemaal op wieltjes draait. De komende weken worden de stappen die ondernomen worden, verder uitgewerkt. De Franse ambassadeur was ook aanwezig op de bijeenkomst vrijdag. Suriname en Frankrijk hebben eerder een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking met het ziekenhuis in St. Laurant wordt ook verder aangepakt. "Ik zie de lichtpunten voor het ziekenhuis. Ook de samenwerking met de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending, liggen in het verschiet".

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May